De Vlinder staat voor Vooruitgang, Het Leven, Verlies, Kwetsbaarheid, Vertrouwen in jezelf.
De boom staat voor Groei, Ontplooien, op zoek naar de Kracht in jezelf.
De Vlinder betekent voor mij in je Kwetsbaarheid Krachtig kunnen en durven zijn.

De coach Mandy

Ik ben Mandy Kroon – Lindenkamp, de kracht achter Kinderpraktijk De Vlinderboom. Mijn gezin bestaat uit mijzelf, mijn man, onze jongens en natuurlijk onze huisdieren, waaronder hond Nova.

Als moeder weet ik als geen ander dat je als ouder het beste voor je kind wilt. Je kind is het meest dierbare wat er op deze aarde rond loopt. Je kind wil je koste wat kost beschermen en verder helpen in zijn ontwikkeling.

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs, kwam ik er al snel achter dat je als leerkracht niet altijd tijd hebt voor het individuele kind. Ik liep hier iedere keer weer tegen aan en ik voelde mij niet voldaan in mijn werk. Mede om deze reden heb ik een omslag in mijn carrière gemaakt en ben mij meer gaan richten op het begeleiden van individuele kinderen. Ik heb mijn hart gevolgd en dat is voor mij de juiste beslissing.

Ik ben een persoon die leeft vanuit haar hart(gevoel) en intuïtie. Deze twee elementen staan ook centraal voor mij als persoon en mijn manier van werken met kinderen.

Uit eigen ervaring weet ik hoe je leven op zijn kop kan staan als je verlies ervaart in je leven. Zo heb ik zelf als jongere een schildkliertumor gehad . Deze is deels verwijderd. Dit heeft veel met mij gedaan, maar het heeft mij nu ook gebracht tot waar ik nu ben.

Ik vertrouw op mijn eigen kracht, hierdoor ben ik ook in staat om in de kracht van het kind te geloven. Ik zeg altijd maar “Van klacht naar kracht!”

Een van mijn grote leermeesters in mijn leven is mijn eigen hond Nova. Ik leer iedere dag weer van haar. Dat is ook de reden waarom zij Kinderhulp-hond is en zij mij helpt bij mijn werk met kinderen.

Als mens en als professional vind ik het belangrijk dat kinderen zich optimaal kunnen ontplooien tot een volwaardig mens. Met vallen en opstaan. Ik vind het fijn dat ouders en kinderen mij het vertrouwen geven om een kijkje in hun leven te nemen en om even mee te mogen lopen op hun pad. Zodoende leer ik iedere keer ook weer meer en blijf ik mij ontwikkelen door het volgen van studies, workshops e.d.

Een van mijn kwaliteiten is dat ik verder kijk dan het gedrag van het kind. Vaak zit er veel meer achter verscholen dan dat een kind werkelijk laat zien. Ik vind het het belangrijkste dat een kind gezien en gehoord wordt, er gewoon mag zijn, zich vertrouwd en veilig voelt. De rest komt vanzelf.

Kinderen zijn puur. Ik geniet iedere keer weer als ik met kinderen aan het werk ben. Onbewust leer ik zelf ook veel van kinderen. De mooiste boodschap die kinderen mij keer op keer geven, is dat je jezelf mag zijn en mag genieten van de kleine dingen!

Je hoeft niet perfect te zijn, zolang je er maar gewoon bent. Ik kijk naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden. Ik daag het kind uit om het beste van zichzelf naar boven te halen en te laten zien, zowel aan zichzelf als aan de buitenwereld!

Wat maakt mij anders dan elke andere kindercoach?
Ik denk dat je dit als ouder of kind zelf moet ervaren. “De Klik’’ is van groot belang! Ik ben wie ik ben en weet wat ik jullie kan bieden. Ik ben betrokken, warm, laagdrempelig, gevoelig en speels. Dit maakt dat ik makkelijk en snel contact maak met kinderen en zij zichzelf kunnen en durven zijn.

Ik beloof niks, maar ik beloof wel dat ik mijn uiterste best zal doen om je kind te helpen zijn of haar kracht weer terug te laten vinden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wie ik ben? Neem dan contact met mij op. We kunnen dan bekijken wat ik voor jullie kind en gezin kan betekenen.